Emoji-undersøgelse: Her er resultaterne

Oprettet 08-05-2018 af Kira Dalhus

❤️🙏🤪🤗

Forstår du vores “emoji”? I hvert tilfælde skal I have af hjertet tak – vi kan ikke være i os selv af bare lykke.

Med jeres hjælp har vi vækket interessen for forståelsen af emojis hos over 1.000 danskere. Den sproglige forståelse er tydeligvis i rivende udvikling, og som oversættelsesbureau bliver vi smigret som en 😊 (læs: rødmende emoji) over jeres interesse for dette.

Vi har undersøgt danskernes emoji-adfærd

🤨🤔

Er det sådan, du føler lige nu? Her følger forklaringen:

I starten af maj måned iværksatte LingoBob en spændende undersøgelse om danskernes forståelse af emojis. Denne havde til formål at be- eller afkræfte muligheden for, at emojis en dag vil kunne defineres som et selvstændigt sprog.

Vores nysgerrighed kommer i kølvandet på en årelang debat om netop dette – en debat, hvori vi også selv har smidt brænde på bålet. Blandt LingoBobs skribenter er der nemlig blevet slået hårdt i tastaturet, når vi på bloggen har debatteret emojis indflydelse på sproget, som vi kender det. Ødelægger emojis sproget? Eller er emojis den skriftlige kommunikations svar på kropssprog?

Men vi kan debattere fra nu af og til verdens ende. Det konkrete svar på emoji-debatten ligger naturligvis hos brugerne af emojis. Derfor bad vi danskerne fortælle os, hvad de følte ved synet af syv udvalgte emojis.

Sensuel eller selvglad?

De syv emojis er valgt ud fra en teori om, at disse kan virke tvetydige, og at der kan være en uenighed om ikonets konkrete betydning. I nogle tilfælde tog vi rygende fejl, da det viste sig, at danskerne var skræmmende enige om emojiens konkrete signalering. I andre tilfælde har den samme emoji vist sig, at have flere betydninger for danskerne – betydninger som afspejler det komplet modsatte af hinanden. Se resultaterne herunder.

 


 

emoji med sammenbidte tænder

 • “Ups” 67,1%

 • Bange 13,3%

 • Andet 12,9%

 • Vred 5,6%

 • Overrasket 1,2%

Emoji som rækker tunge

 • Fræk 48%

 • Andet 17,5%

 • Glad 14,2%

 • Lyst til søde sager 13,8%

 • Flirtende 6,3%

Emoji med sved på panden

 • “Puha, det gik lige” 67,3%

 • Andet 13,8%

 • Glad 9,2%

 • Svedig 8,8%

 • Våd 0,9%

Emoji som rødmer

 • Glad 39,5%

 • Rødmende 37%

 • Tilfreds 18,7%

 • Andet 3,1%

 • Flirtende 1,7%

 

Emoji der vender på hovedet

 • Fjollet 49,4%

 • “Ups” 18,1%

 • Andet 15,5%

 • Irriteret 14,2%

 • Fornærmet 2,7%

Emoji som skuler til siden0

 • Selvglad 41,3%

 • Fræk 25,6%

 • Flirtende 12,2%

 • Smart 11,6%

 • Andet 9,2%

Emoji som blinker

 • Flirtende 35,1%

 • “Godt klaret” 27,6%

 • Provokerende 16,1%

 • Andet 15%

 • Glad 6,3%

 


 

Vi bøjer os i støvet for alle jer, som har givet jeres uforbeholdne mening om disse emojis til kende. Vi håber, at debatten kan fortsætte, og at I vil deltage i den. Vi er spændte på at høre, om resultaterne var banebrydende for jer, eller præcis som I regnede med. Del derfor gerne jeres mening med os på vores Facebook-side, som I finder her.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.