Emoji-unders√łgelse: Her er resultaterne

‚̧ԳŹūüôŹūü§™ūü§ó

Forst√•r du vores ‚Äúemoji‚ÄĚ? I hvert tilf√¶lde skal I have af hjertet tak ‚Äď vi kan ikke v√¶re i os selv af bare lykke.

Med jeres hj√¶lp har vi v√¶kket interessen for forst√•elsen af emojis hos over 1.000 danskere. Den sproglige forst√•else er tydeligvis i rivende udvikling, og som overs√¶ttelsesbureau bliver vi smigret som en ūüė䬆(l√¶s: r√łdmende emoji) over jeres interesse for dette.

Vi har unders√łgt danskernes emoji-adf√¶rd

ūü§®ūü§Ē

Er det s√•dan, du f√łler lige nu? Her f√łlger forklaringen:

I starten af maj m√•ned iv√¶rksatte LingoBob en sp√¶ndende unders√łgelse om danskernes forst√•else af emojis. Denne havde til form√•l at be- eller afkr√¶fte muligheden for, at emojis en dag vil kunne defineres som et selvst√¶ndigt sprog.

Vores nysgerrighed kommer i k√łlvandet p√• en √•relang debat om netop dette ‚Äď en debat, hvori vi ogs√• selv har smidt br√¶nde p√• b√•let. Blandt LingoBobs skribenter er der nemlig blevet sl√•et h√•rdt i tastaturet, n√•r vi p√• bloggen har debatteret emojis indflydelse p√• sproget, som vi kender det. √ėdel√¶gger emojis sproget? Eller er emojis den skriftlige kommunikations svar p√• kropssprog?

Men vi kan debattere fra nu af og til verdens ende. Det konkrete svar p√• emoji-debatten ligger naturligvis hos brugerne af emojis. Derfor bad vi danskerne fort√¶lle os, hvad de f√łlte ved synet af syv udvalgte emojis.

Sensuel eller selvglad?

De syv emojis er valgt ud fra en teori om, at disse kan virke tvetydige, og at der kan v√¶re en uenighed om ikonets konkrete betydning. I nogle tilf√¶lde tog vi rygende fejl, da det viste sig, at danskerne var skr√¶mmende enige om emojiens konkrete signalering. I andre tilf√¶lde har den samme emoji vist sig, at have flere betydninger for danskerne ‚Äď betydninger som afspejler det komplet modsatte af hinanden. Se resultaterne herunder.

emoji med sammenbidte tænder

 • ‚ÄúUps‚ÄĚ 67,1%
 • Bange 13,3%
 • Andet 12,9%
 • Vred 5,6%
 • Overrasket 1,2%

Emoji som rækker tunge

 • Fr√¶k 48%
 • Andet 17,5%
 • Glad 14,2%
 • Lyst til s√łde sager 13,8%
 • Flirtende 6,3%

Emoji med sved på panden

 • ‚ÄúPuha, det gik lige‚ÄĚ 67,3%
 • Andet 13,8%
 • Glad 9,2%
 • Svedig 8,8%
 • V√•d 0,9%

Emoji som r√łdmer

 • Glad 39,5%
 • R√łdmende 37%
 • Tilfreds 18,7%
 • Andet 3,1%
 • Flirtende 1,7%

Emoji der vender på hovedet

 • Fjollet 49,4%
 • ‚ÄúUps‚ÄĚ 18,1%
 • Andet 15,5%
 • Irriteret 14,2%
 • Forn√¶rmet 2,7%

Emoji som skuler til siden0

 • Selvglad 41,3%
 • Fr√¶k 25,6%
 • Flirtende 12,2%
 • Smart 11,6%
 • Andet 9,2%

Emoji som blinker

 • Flirtende 35,1%
 • ‚ÄúGodt klaret‚ÄĚ 27,6%
 • Provokerende 16,1%
 • Andet 15%
 • Glad 6,3%

Vi b√łjer os i st√łvet for alle jer, som har givet jeres uforbeholdne mening om disse emojis til kende. Vi h√•ber, at debatten kan forts√¶tte, og at I vil deltage i den. Vi er sp√¶ndte p√• at h√łre, om resultaterne var banebrydende for jer, eller pr√¶cis som I regnede med. Del derfor gerne jeres mening med os p√• vores Facebook-side, som I finder her.