Oversæt russisk til dansk – Vi hjælper med russisk oversættelse af alle teksttyper

Hurtig levering

Altid hurtig levering til aftalt tid.

Høj kvalitet

Alle vores oversættere er specialiserede inden for et eller flere fagområder og oversætter kun til deres modersmål.

Prisgaranti

Vi tilbyder prisgaranti og matcher prisen, hvis du får et bedre tilbud på oversættelse fra en af vores konkurrenter.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉
LingoBob er et oversættelsesbureau, hvor Johannes er projektleder og marketingansvarlig, mens Mads er direktør og ejer af LingoBob.
Vores LingoBob-maskot tjekker, at kvaliteten er i top, mens han én efter én tjekker punkterne af på en tjekliste.

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for god kvalitet.
Læs mere
Vores LingoBob-maskot slår prisen ind på "kasseapparatet" – helt enkelt uden gebyrer og med de priser, som vi skilter med på hjemmesiden.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.
Læs mere
Vores LingoBob-maskot løber hurtigt og sørger for, at vi når i mål til aftalt tid uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.
Læs mere

Vi oversætter til og fra russisk

Hvis du har brug for en russisk oversættelse, så vil LingoBob være et fornuftigt valg. I kraft af vores egenskab som online oversættelsesbureau, har vi nemlig skabt et netværk af utroligt dygtige og engagerede oversættere, der er bosat over hele verden.

Af samme årsag kan vi tilbyde dig top-professionelle og kompetente oversættere, når du har behov for en oversættelsespartner. Dette garanterer dig oversættelser fra dansk til russisk eller omvendt, som er af høj kvalitet, hver gang du får oversat dit tekstmateriale hos LingoBob.

Vores russiske oversættere holder samtidig et vågent øje med de sproglige og kulturelle nuancer, som særligt kendetegner russisk sprog og kultur i de lande, hvor sproget tales. Det skyldes, at vi hos LingoBob altid benytter os af modersmålsoversættere, så du er sikret en professionel og fejlfri oversættelse til eller fra russisk.

Kompetente oversættelser fra dansk til russisk og fra russisk til dansk

Der er et stort potentiale på det russiske marked for mange danske virksomheder, og skal man som virksomhed forsøge at forløse det potentiale, er det vigtigt, at kommunikationen er på plads. Derfor er det en god idé at få udført professionelle oversættelser fra dansk til russisk, så man undgår grammatiske eller sproglige fejl i oversættelsen.

Samtidig er mange af de lande, hvor sproget er udbredt, herunder Kasakhstan og Polen, blandt verdens hurtigst voksende økonomier, hvilket understreger det store potentiale i at kunne mestre russisk i tale eller skrift. Faktisk er eksporten til Rusland firedoblet i perioden 1990-2013 og udgør nu ca. 2 % af den samlede danske eksport.

Samhandlen med Rusland og russisktalende lande har naturligvis betydet, at der er opstået en øget efterspørgsel efter russiskkyndige personer til oversættelser af materiale både til og fra russisk, som stammer fra virksomheder, der importerer eller eksporterer til og fra Rusland og/eller russisktalende lande.

Endvidere betyder den store udbredelse af det russiske sprog, at mange privatpersoner kan opleve at få behov for assistance i forbindelse med oversættelse af russisk materiale.

Få udført en russisk oversættelse med hjælp fra vores professionelle modersmålsoversættere

Mange vil måske tro, at de kan nøjes med en Google Translate-oversættelse, når de oversætter materiale fra dansk til russisk eller omvendt. Selvom dette måske kan være en god løsning for mange mennesker, vil der ofte forekomme vendinger, ord og grammatiske aspekter, som eksempelvis sætningskonstruktioner, der kan ændre hele betydningen af originalteksten, og som derfor vil få oversættelsen til at fremstå fejlfyldt og uprofessionel. Som nævnt er der enkelte tilfælde, hvor man kan slippe afsted med grammatiske fejl og en haltende kulturel forståelse, men for særligt virksomheder er dette næsten aldrig en mulighed.

Fejl af denne karakter vil nemlig have en negativ indflydelse på kundernes og omverdenens billede af virksomheden, hvilket på sigt kan skade virksomheden og bundlinjen. Der kan vi hos LingoBob heldigvis være behjælpelige. Vores store netværk af professionelle modersmålsoversættere kan hurtigt og billigt hjælpe dig med at udføre russiske oversættelser af høj kvalitet, så du er sikker på at undgå fejl eller sproglige og kulturelle misforståelser, som ellers kan opstå under oversættelsen af en originaltekst. 

Det russiske sprog

Russisk er et østslavisk sprog, og sproget er altså en del af den indoeuropæiske sprogfamilie. Russisk har bl.a. et kompliceret bøjningssystem, som inkluderer en kasus, der hedder instrumentalis. Du kender måske kasus fra tysk, hvor et navneord bøjes forskelligt, alt efter om et ord er eksempelvis genstandsleddet eller hensynsled i en sætning, hvor det førstnævnte skal bøjes i nominativ og det sidstnævnte i akkusativ. På russisk skal der en bestemt kasus på et navneord, når navneordet har en rolle som redskab. F.eks. Я написал письмо ручкой (ja napisal pis’mo rutsjkoj) ‘Jeg skrev med en pen’, hvor ручкой er bøjet i instrumentalis. Her bruger vi på dansk ‘med’ for at indikere, at man bruger pennen som et redskab. På russisk derimod er det unødvendigt at tilføje ‘med’, fordi instrumentalis-endelsen allerede indikerer, at pennen bruges som redskab. Det er derfor vigtigt at have en rutineret oversætter på din tekst, der ikke bare oversætter ord for ord, men tager hensyn til de mange forskellige grammatiske facetter, der kan forekomme, når der skal oversættes fra dansk til russisk eller omvendt.

Forskellige typer af en russisk oversættelse

Har du behov for en russisk oversættelse, tilbyder LingoBob dig en række muligheder, du kan vælge imellem alt afhængigt af dit specifikke behov:

Post editing (professionel maskinoversættelse)

  • Ved brug af post editing vil dit dokument eller din tekst i første omgang blive oversat af en oversættelsesmaskine, som oversætter i høj kvalitet. Dernæst vil en af vores dygtige oversættere gennemgå teksten manuelt for fejl og mangler.

Professionel russisk modersmålsoversættelse

  • Når vi arbejder med professionel modersmålsoversættelse, betyder det, at din oversætter vil være en fagkyndig person med russisk som sit modersmål. Således er du altid sikret en grammatisk korrekt oversættelse, som er skrevet i et naturligt sprog. Ydermere vil interne kulturelle vendinger og meninger altid være bevaret ved brug af en modersmålsoversætter. Dermed vil du modtage en tekst af høj kvalitet, som vil skabe troværdighed blandt dine kunder, medarbejdere og partnere. 

Specialiseret professionel russisk modersmålsoversættelse

  • Skulle din oversættelse kræve specialviden inden for et givent fagområde, anbefaler vi, at du vælger en specialiseret professionel russisk modersmålsoversættelse. Er din tekst af særlig høj prioritet, er det også denne type oversættelse, vi anbefaler. Oftest benyttes specialiseret professionel modersmålsoversættelse særligt i forbindelse med medicinske, finansielle og juridiske tekster. Oversættelsestypen bruges også gerne til oversættelser af patenter, byggemanualer og lignende. Ved valg af denne type af russisk oversættelse forbindes du med en russisk oversætter, som besidder stærke sprogkompetencer og stor viden indenfor det specifikke fagområde. Du er ydermere sikret en oversætter med russisk som sit modersmål, hvormed din tekst altid vil fremstå grammatisk korrekt med øje for særlige interne og kulturelle nuancer og sproglige vendinger. Du undgår dermed kommunikationsfejl ved brug af denne type russiske oversættelse. Dette er med til at sikre troværdighed omkring din virksomhed eller dit brand. 

Udbredelsen af det russiske sprog

Russisk er det officielle sprog i Rusland, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Derudover tales russisk også i vid udstrækning i Armenien, Aserbajdsjan, Estland, Georgien, Israel, Letland, Litauen, Moldova, Mongoliet, Turkmenistan, Ukraine og Usbekistan.

Ydermere tales russisk i mindre grad af russiske minoriteter i blandt andet Afghanistan, Finland, Polen samt i en række andre lande. Der er således et stort antal personer, der taler sproget på verdensplan. 

Sproget er faktisk så udbredt, at det er dét sprog i Europa, flest mennesker har som modersmål, da ca. 150 millioner mennesker har talt sproget fra barnsben af.

Hvor mange taler russisk?

Der er over 150 millioner mennesker, der har russisk som modersmål. Medregnes antallet af personer, der har sproget som andetsprog, stiger dette tal til over 260 millioner personer. Dette betyder, at russisk er det mest talte sprog i Europa. Russisk ligger dermed både foran tysk og er det 6. eller 7. mest talte sprog på verdensplan afhængigt af ens kilder.

Herudover er russisk det næstmest benyttede sprog på internettet og er desuden blandt de officielle sprog i internationale organisationer såsom FN, WHO samt mange andre organisationer. Dette fremhæver, hvor stor betydning sproget har internationalt.

Forkortelsen for russisk

Der findes fire forkortelser for russisk, som bruges på internationalt plan. Forkortelserne bruges bl.a. til nummerplader, i manualer og lignende. Disse forkortelser omfatter:

  • ru  (ISO 639-1)

  • rus (ISO 639-2T)

  • rus (ISO 639-2/B)

  • rus (ISO 639-3)

Kvalitetsgaranti på russisk oversættelse

Hos LingoBob benytter vi os udelukkende af branchens dygtigste oversættere. Derfor tilbyder vi dig kvalitetsgaranti, når du vælger LingoBob som din oversættelsespartner. Det betyder, at hvis kvaliteten af vores russiske oversættelse er under den aftalte standard, udbedrer vi enten fejlen(e), eller også vil du få dine penge retur.

Prisgaranti på din russiske oversættelse

Vi stræber altid efter at levere russiske oversættelser af høj kvalitet til markedets laveste priser, og derfor holder vi os hele tiden opdateret på markedstendenserne.

Vi tilbyder altid at prismatche, hvis du finder en tilsvarende russisk oversættelse billigere hos et andet bureau.

Modtag et tilbud på din russiske oversættelse

Få et uforpligtende tilbud på en russisk oversættelse via vores bestillingsformular. Når du har udfyldt formularen, vil LingoBob kontakte dig med et konkret tilbud på din russiske oversættelse.

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring LingoBob og vores services, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon +45 42 67 02 52 eller via mail

LingoBob vandt i 2021 Børsens prestigefyldte Gazelle-pris.

Vi tilbyder både tilfredsheds– og prisgaranti, for vi insisterer på at være både bedst og billigst. 

Vi har – til stor frustration for vores SEO-bureau – ingen cookies. Det betyder, at vi ikke ved alt om dig og dit besøg, men det lever vi med, for det er vigtigere for os, at du føler dig tryg og får en god oplevelse.