Oversæt ukrainsk til dansk – Vi hjælper med ukrainsk oversættelse

Hurtig levering

Altid hurtig levering til aftalt tid.

Høj kvalitet

Alle vores oversættere er specialiserede inden for et eller flere fagområder og oversætter kun til deres modersmål.

Prisgaranti

Vi tilbyder prisgaranti og matcher prisen, hvis du får et bedre tilbud på oversættelse fra en af vores konkurrenter.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉
LingoBob er et oversættelsesbureau, hvor Johannes er projektleder og marketingansvarlig, mens Mads er direktør og ejer af LingoBob.
Vores LingoBob-maskot tjekker, at kvaliteten er i top, mens han én efter én tjekker punkterne af på en tjekliste.

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for god kvalitet.
Læs mere
Vores LingoBob-maskot slår prisen ind på "kasseapparatet" – helt enkelt uden gebyrer og med de priser, som vi skilter med på hjemmesiden.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.
Læs mere
Vores LingoBob-maskot løber hurtigt og sørger for, at vi når i mål til aftalt tid uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.
Læs mere

Ønsker du at få udført en professionel oversættelse til eller fra ukrainsk, kan vores dygtige oversættere hos LingoBob hjælpe. Vores store netværk af stabile og professionelle oversættere har stor viden indenfor det ukrainske sprog samt den ukrainske kultur, og de oversætter desuden sproget på modersmålsniveau. Når du allierer dig med en oversætter hos LingoBob, er du derfor altid sikker på, at oversættelsen er udført korrekt, og at der er taget højde for både de sproglige og kulturelle nuancer og betydninger. 

Det ukrainske sprog

Det ukrainske sprog anses for at være et østslavisk sprog og er det officielle sprog i Ukraine. Det ukrainske sprog er det næststørste sprog under den slaviske sprogfamilie. Den nærmeste sproglige slægtning til ukrainsk er russisk. Der er dog forskel på, hvilken type ukrainsk der tales, alt efter hvilken del af Ukraine man befinder sig i. For eksempel er øst- og vestukrainsk ganske forskellige fra hinanden, blandt andet fordi østukrainsk er præget af det russiske sprog, da det østlige Ukraine grænser op ad Rusland. Derudover kan det ukrainske sprog opdeles i både sydøstlige, sydvestlige og nordlige dialekter. 

Læs mere om russisk oversættelse

Oversættelse af ukrainsk – den ukrainske grammatik

Når ukrainsk bruges på skrift, bliver det gjort med en ukrainsk version af det kyrilliske alfabet med 33 bogstaver. Det ukrainske sprog har desuden et kompliceret bøjningssystem, og det gælder derfor om at være særligt skarp grammatisk, hvis man skal være helt sikker på, at en oversættelse fra dansk til ukrainsk eller omvendt er udført til perfektion. Der findes f.eks. hele syv kasus på ukrainsk. Til sammenligning er der kun fire kasus på tysk, og tysk anses ellers af mange danskere for at være et meget kompliceret sprog at lære pga. de mange bøjninger – eller måske snarere fordi, der overhovedet er kasus at lære, da der stort set ikke findes kasus længere på dansk. Det er altså en god idé at få en professionel oversætter til at hjælpe med udførelsen af en ukrainsk oversættelse. 

Vi oversætter både fra ukrainsk til dansk og omvendt

Det ukrainske sprog omfatter som nævnt en særlig version af det kyrilliske alfabet, hvilket giver en anderledes måde at sammensætte ord og sætninger på. Det er derfor sjældent nok at benytte sig af Google Translate, men derimod vigtigt at få oversat teksten af en professionel oversætter, der har erfaring med sproget, og som er i stand til at oversætte til og fra ukrainsk, uden at den kulturelle betydning af den originale tekst forsvinder. Netop fordi grammatikken og alfabetet er så markant anderledes fra dansk, er det derfor også rigtig vigtigt, at oversættelsen fra dansk til ukrainsk eller fra ukrainsk til dansk bliver udført af en, som har sproget som modersmål, og som på den måde forstår alle ord og sætningers betydning og mening til punkt og prikke. Ellers kan vigtige informationer eller betydningsfuldt indhold gå tabt, og der kan dermed opstå miskommunikation og fejl i teksten. Hos LingoBob brænder vores oversættere for sprog, semantik og kringlede ord, og så har de som sagt sproget, der oversættes til, som modersmål. Du er dermed altid sikret en ukrainsk oversættelse af højeste kvalitet, hvor korrekt grammatik samt bibeholdelsen af sproglige og kulturelle nuancer fra den oprindelige tekst er i højsædet. 

Lande, hvor der tales ukrainsk

Ukrainsk bliver naturligvis talt i Ukraine, men sproget er forholdsvis spredt, og det betyder, at der blandt andet er ukrainsktalende indbyggere i de andre slaviske lande. En fuld liste over de lande, som officielt har ukrainsktalende indbyggere, er Serbien, Polen, Rumænien, Kroatien, Slovakiet, Bosnien-Hercegovina og Tjekkiet. Derudover tales der også ukrainsk i lande såsom Argentina, Australien, Canada og USA pga. diasporabefolkninger de forskellige steder.  

Læs mere om, hvilke sprog vi understøtter. 

Forkortelsen for ukrainsk

Når sprog forkortes, bruges der oftest ISO-koder. Disse forkortelser kan blandt andet ses i ordbøger og manualer. Ukrainsk har tre ISO-koder, og de er som følger: uk (ISO 639-1), ukr (ISO 639-2) og ukr (ISO 639-3).

Bestil et tilbud på ukrainsk oversættelse 

Få et uforpligtende tilbud på en ukrainsk oversættelse via vores bestillingsformular. Efter at have udfyldt formularen vil LingoBob kontakte dig med et konkret tilbud på din ukrainske oversættelse. Hos LingoBob tilbyder vi dig altid prisgaranti, hvilket betyder, at skulle du finde et bedre tilbud hos et andet oversættelsesbureau, så matcher vi prisen. Derudover har vi hos LingoBob også altid kvalitetsgaranti, så hvis du skulle være utilfreds med din dansk/ukrainske oversættelse, retter vi fejlen(e). Alternativt har du mulighed for at få 100% tilbagebetaling af oversættelsen. 

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring LingoBob og vores services, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon +45 42 67 02 52 eller på mail

LingoBob vandt i 2021 Børsens prestigefyldte Gazelle-pris.

Vi tilbyder både tilfredsheds– og prisgaranti, for vi insisterer på at være både bedst og billigst. 

Vi har – til stor frustration for vores SEO-bureau – ingen cookies. Det betyder, at vi ikke ved alt om dig og dit besøg, men det lever vi med, for det er vigtigere for os, at du føler dig tryg og får en god oplevelse.