Hvorfor kåre “Danmarks Værste Ord”?

OBS: Danmarks værste ord, 2016, er nu kåret! Se resultatet senere i denne artikel

Som danskbaseret oversættelsesbureau er vi hver dag i kontakt med det danske sprog. Det er på mange måder en dejlig opgave, og vi nyder at se diversiteten og kreativiteten i folks sprog. Vi prioriterer selv i dagligdagen at variere vores sprog, så vi bruger og udnytter så mange forskellige ord og vendinger som muligt fra ordbogen. Vi udfordrer os selv til at bruge ord, som ellers ofte glemmes og på sigt går tabt, og vi bliver derigennem hele tiden klogere på det danske sprog.

Fra tid til anden støder vi dog på ord, som ligger dårligt i munden, bliver brugt forkert eller for meget. Det er egentligt ganske fint, at der er nogle ord, som man bare ikke kan lide. Samlet set, er det jo med til at variere sproget, at der er nogle ord, som nogle bruger meget – og som nogle bruger meget lidt eller overhovedet ikke. Man kan sige det sådan, at der skal nogle dårlige til for at andre kan være gode – således er det også med ord.

Selvom vi principielt mener, at der skal være plads til alle ord, så ved vi også, at der er en del ord, som irriterer folk. Derfor stiller vi nu spørgsmålet: Hvilket ord er det værste? For en virksomhed som os, der lever af at hjælpe andre med at formidle deres kommunikation, er det interessant at finde ud af, om vi fornærmer/irriterer nogle ved at bruge bestemte ord. Samtidig synes vi også, at det vil være sjovt at finde ud af, hvilke ord der irriterer danskerne mest. Derfor vil vi gerne kåre det danske sprogs værste ord. Og vi håber, at du vil være med!

Sådan gør vi:

Vi skal kåre Danmarks værste ord, og det foregår ad to omgange: I første omgang åbner vi for, at alle kan nominere et ord til at være det værste ord i det danske sprog. Når nomineringsperioden er slut, afholder vi en afstemning blandt de ord, der har fået flest nomineringer. Herefter kan man stemme på det ord, som man mener er Danmarks værste ord.

Kåringen af Danmarks Værste Ord 2016 er afgjort! Læs mere om afgørelsen her. Se hvilket ord der løb med sejren i Infografikken nedenfor.