Hvor i verden skal du markedsføre dig?

Oprettet 22-01-2021 af Kira Dalhus

lær nye sprog

Leger du med tanken om at indtræde et nyt marked med din virksomhed? Så bør du have in mente, at sproget er et vigtigt element, når du skal vælge hvorhenne i verden, du nu skal ekspandere dit hjertebarn til. Én ting er den betydning, som kulturen i et givent land har for dit valg – men husk på, at lige såvel som dine kommende kunder, skal kunne forstå dine idéer og tiltag, så skal de også forstå den sproglige kommunikation, som du sender ud i verden.

Senest i 2020 udgav Ethnologue en rapport, som afslører, hvilke ti sprog flest mennesker har som modersmål, og i hvor mange lande det samme sprog hovedsageligt bliver talt i. Eksempelvis vil nok de færreste udenlandske virksomheder oversætte deres website til dansk, som kun vi, der er født i Danmark, har som modersmål. Derimod kan det være oplagt at oversætte dit website til engelsk, som på nuværende tidspunkt er det mest udbredte sprog. Listen præsenterer os også for andre spændene modersmål, som du som erhvervsdrivende måske bør have in mente.

Se med her.

Disse 10 sprog taler vi mest på verdensplan

1. Engelsk

Antal personer i verden, som taler engelsk: 1.268 millioner


2. Kinesisk

Antal personer med sproget som modersmål: 1.120 millioner


 

3. Hindi

Antal personer med sproget som modersmål: 637 millioner


4. Spansk

Antal personer med sproget som modersmål: 537 millioner


 

 5. Fransk 

Antal personer med sproget som modersmål: 280 millioner


6. Arabisk

Antal personer med sproget som modersmål: 274 millioner


 7. Bengali 

Antal personer med sproget som modersmål: 265 millioner


8. Russisk

Antal personer med sproget som modersmål:258 millioner


 

9.  Portugisisk

Antal personer med sproget som modersmål: 252 millioner


10. Indonesisk

Antal personer med sproget som modersmål: 199 millioner


 

Er dansk ved at uddø?

Et sprog opfattes som dødt, når det ikke længere er et modersmål. Det er udryddet den dag, at ingen mennesker længere kan tale det. Unesco vurderer derfor, at når vi rammer år 2100, så vil 9 ud af 10 sprog være forsvundet. Med kun 6 millioner mennesker til at videreføre det danske sprog sammenlagt med Danmarks udvikling mod et mere multikulturelt samfund, kunne det danske sprog snildt være i fare.

Faktisk kan det danske sprogs udvikling spores helt tilbage til middelalderen. Her begyndte vi efter sigende at skifte de første velkendte ord ud med fremmede udtryk fra det nordtyske. Dialekten der hermed blev fæstnet til det danske sprog, kaldes i dag nedertysk. Senere stjal vi lidt hist og her, både fra det franske, latinske og naturligvis det engelske sprog.

Vi tilføjer fortsat engelske/amerikanske udtryk til ordbogen regelmæssigt. Eksempelvis skrev vi i november 2020 en række nye udefrakommende udtryk ind i det danske sprog. Herunder tæller blandt andet ord som hotspot og cancel culture. Fortsætter vi i dette spor, kan vi i fremtiden godt forberede os på at vinke farvel til vores modersmål.

Oversættelse til alverdens sprog

Som oversættelsesbureau mærker vi bestemt til, når nye sprog opstår, og andre udgår. Står du og skal have foretaget en oversættelse, så tag et kig på vores liste over sprog, som vi understøtter. Vi understøtter over 70 sprog, så måske vi også kan hjælpe dig.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.