LingoBob skaber undersøgelse for emoji-adfærd

Oprettet 19-04-2018 af Kira Dalhus

Hvordan

I vores sidste blogindlæg “Nyt i debatten: Ødelægger emojis sproget?” satte vi hos LingoBob spørgsmålstegn ved emojis indvirken på sproget, som vi kender det. Vi konkluderede ligeledes, at der endnu ikke er undersøgt meget om, hvorvidt vi opfatter emojis forskelligt, alt efter hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

Derfor har vi nu taget fanen i egen hånd. Vi vil vide hvad andre tænker, når vi glædeligt sender en rødmende glad smiley ud til samtlige venner og familiemedlemmer. Er det passende? Er det underligt? Er der stensikker garanti for, at det vi ønsker at signalere, når vi spreder emojis ud med haglgevær, rent faktisk også opfattes sådan? Det finder vi ud af nu.

Hvad føler du for en omvendt emoji?

Hos LingoBob har vi sammenstøbt vores helt egen undersøgelse. Det ville derfor være os en glæde, hvis du vil bruge 1,5 minut på at besvare vores spørgeskema. Alt du skal gøre er, at vælge hvilken følelse der passer bedst på dig, når du ser en givent emoji- eksempelvis den omvendte smilende smiley. Der er syv humørikoner i alt, så vi lover det ikke tager lang tid.

Hvordan påvirker emojis dig? Giv os dit svar her.

Emojis kræver opmærksomhed fordi…

Lader du øjnene stryge ned over LingoBobs blog, så vil du bemærke, at dette er vores tredje indlæg i rækken om emojis. Men hvorfor skal vi som oversættelsesbureau overhovedet bekymre os om de små finurlige ikoner? Det er muligt, at emojis udelukkende er skabt for at skabe sjov og spas i det skrevne univers, men de har vundet langt større indvirkning i sproget, end nogen kunne have forudset.

Selvom det kan virke lige så skørt som et smilende ikon af en hundelort, så er der en reel chance for, at vi en dag vil skrive - og oversætte på emoji. Der er allerede skrevet en god håndfuld bøger om, hvordan du kommunikerer på emoji. Den første bog udelukkende bestående af emojis, er faktisk også allerede udgivet af forfatteren Xu Bing.

Emoji spil og ikonernes eget Wikipedia

For tredje gang må vi blot slå fast, at det sprudlende sprog emoji er en del af fremtiden. Foruden at ikonerne skaber en ny kommunikationsvej på tværs af de sprog, som vi allerede kender, så er emojis også blevet en kilde til ren og skær underholdning. Du kan nu hente et større udvalg af spil til mobilen, hvor emojis er omdrejningspunktet.

Et utal af Facebook-grupper er desuden blevet skabt, hvor du kan alt fra at gætte filmtitler skabt af emojis til at dele dit seneste emoji-merchandise. Sidst men absolut ikke mindst, er Emojipedia blevet opfundet - altså et helt leksikon fyldt med ikoner og viden herom. Smiley-kulturen er i rivende udvikling, og vi håber at du vil give dit besyv med, ved at deltage i vores undersøgelse om forståelsen af emojis.

 

Bestil tilbud på oversættelse

Kvalitetsgaranti

Vi sikrer 100% tilfredshed ved at give dig 10 dages reklamationsret.

Læs mere

Gennemsigtige priser

Vores priser regnes altid ud fra en fast lav ordpris.

Læs mere

Hasteoversættelse

Skal det gå ekstra hurtigt tilbyder vi hastelevering.

Læs mere