Få styr på GDPR med vores oversættelsesløsninger

Oprettet 22-03-2018 af Kira Dalhus

Få styr på dine oversættelser til GDPR

Driver du egen virksomhed? Så har du formentlig allerede hørt om GDPR. Om godt og vel en måned træder GDPR nemlig i kraft, og det kræver en del forberedelser for verdens mange forretningsdrivende.

Hos LingoBob er vi i fuld gang med forberedelserne inden den nye lov om databeskyttelse. Derfor ved vi også, hvilken mundfuld dette forarbejde kan være. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan vi hos LingoBob kan hjælpe dig, når det kommer til oversættelse af materiale i forbindelse med GDPR.

LingoBob oversætter materiale i forbindelse med GDPR

Som oversættelsesbureau modtager LingoBob stor efterspørgsel på oversættelser i forbindelse med GDPR. Særligt ser vi mange virksomheder, som har brug for at få en given DPA (Data Protection Agreement) oversat. Der er flere oversættelsesmetoder, som kan gøre sig gældende ved dokumenter til forberedelser til GDPR. Hos LingoBob håndterer vi dem alle. Ved oversættelse af materiale til GDPR skal du benytte én eller flere af følgende oversættelsestyper:

oversættelser af materiale til GDPR

Hvad er GDPR?

Inden vi drager videre til vores gode råd i denne artikel, er det naturligvis vigtigt at fastslå, hvad GDPR egentlig er for en størrelse. Det kan gøres kort og godt. GDPR står for General Data Protection Regulation, og er en ny persondataforordning, som træder i kraft den 25. maj 2018. GDPR vil gøre sig gældende for alle virksomheder, der behandler persondata for forbrugere i EU, uanset omfanget af dette.

Der er to overordnede formål med GDPR. Først og fremmest skal den nye regel øge sikkerheden for digitale forbrugere i EU. Dernæst vil GDPR sikre, at al behandling af persondata foregår efter samme procedure i EU. Dermed vil forholdene mellem landene være mere harmoniseret.

Vær godt forberedt på GDPR

Der er meget at holde trit med i henhold til den nye persondataforordning. GDPR har medført en del udarbejdelse af procedurer og kontrakter, samt mailkorrespondancer mellem virksomheder, partnere og kunder. Det kan derfor være en stor mundfuld også at holde overblik over, hvorvidt alle nye regler bliver overholdt til punkt og prikke. Dette er dog ualmindeligt vigtigt, da konsekvensen ved overtrædelse af GDPR, er til at mærke og føle på. Brud på loven kan nemlig medføre bøder på op til 20 mio. EUR eller 4% af virksomhedens samlede globale omsætning.

Adgang til systemer

Det første punkt på listen, som du i forbindelse med GDPR skal have styr på, er, hvem der har adgang til dine systemer – både fysisk og digitalt. Du skal altså som virksomhedsejer så vidt muligt begrænse, hvem der har adgang til dine lokaler og dit it-udstyr. Samtidig skal der føres logbog hver gang, udefrakommende har haft adgang til disse. Du skal ydermere være i stand til at dokumentere, hvem der har adgang til dine systemer, samt hvornår brugerne har benyttet denne adgang. Dette skal ligeledes begrænses så vidt muligt.

Databehandleraftale og valg af DPO

Alle former for databehandling, som foretages i din virksomhed, skal kunne dokumenteres. Har du partnere tilknyttet din virksomhed, som kan behandle data på dine vegne, så er der ydermere et krav om, at I indbyrdes skal indgå en databehandleraftale – også kaldet en DPA (Data Protection Agreement). Alle virksomheder bør desuden have en Data Protection Officer (DPO) – altså en valgt person med det overordnede ansvar for, at al behandling af persondata foregår efter GDPRs reglement.

Dokumentation af dit arbejde

Alt efter hvilken branche, du arbejder indenfor, er du muligvis underlagt at skulle kunne præsentere en it-revisionserklæring. For alle virksomheder gælder det dog, at du ved efterspørgsel skal kunne fortælle en person, hvilke data du har om vedkommende, og ved relevans skal disse kunne slettes, hvis personen ønsker det.

Håndtering af datalæk

Bliver din virksomhed udsat for datalæk, skal du indenfor 72 timer kontakte myndighederne og fortælle, hvad der er sket, samt hvad du har gjort for at forhindre lækket. Derudover skal du have udarbejdet en beredskabsplan, som kan redegøre for, hvordan du håndterer et eventuelt systemnedbrud.

Få et uforpligtende tilbud på din oversættelse

Hos LingoBob oversætter vi til mere end 70 sprog, såvel som vi kan håndtere utallige sprogkombinationer herimellem. Se gerne hele listen over sprog vi understøtter. Husk også at du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til oversættelse af materialer til GDPR. Vi er desuden altid klar til at give dig et gratis og uforpligtende tilbud på din oversættelse. Udfyld blot vores formular,  og vi vender hurtigst muligt tilbage med en løsning på dit behov for oversættelse.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.