Emojis er den skriftlige kommunikations svar på kropssprog

Oprettet 19-12-2017 af Kira Dalhus

blomster-mod-ensomhed.jpg

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at de emojis, som vi kender fra sms, nu har bevæget sig ind på adskillige platforme. Ikonerne planter en forudbestemt følelse i os og er dermed blevet den skriftlige kommunikations svar på kropssprog. Hvor vi førhen brugte emojis i private sammenhænge, så bliver de små smileys og illustrationer nu brugt mod os, som et led i virksomheders markedsføring.

Der går nok ikke længe, før vi vil opleve et oversættelsesbureau kaste sig ud i at oversætte emoji til andetsprog, for det er efterhånden sådan, at emojis danner sit helt eget sprog. Måske har du endnu ikke bemærket det, men prøv blot at åbne op for din mailboks og lad blikket strejfe igennem diverse kommercielle nyhedsbreve. Her er det tydeligt at mærke, hvordan virksomheder som nemlig.com og hotels.com har opsnappet den positive effekt, som emojis har på brugerne.

Emojis taler til vores følelsesregister

I starten af december måned er endnu et tydeligt eksempel på emojis følelsesmæssige indvirkning på mennesket blevet fæstnet. Røde Kors og Interflora gik sammen om en fælles mission: Følelsen “ensomhed” skulle anerkendes som en smiley på Facebook. Her få uger efter annonceringen er det sket, og ensomhed er blevet skitseret som en selvstændig og anerkendt smiley på verdens største SoMe-platform.

Begrundelsen for den opsigtsvækkende kampagne lød fra Rød Kors talsmand på, at ensomhed er en følelse mange kender til, men sjældent deler med nogen. Emojiens tilstedeværelse på Facebook skal være med til at bryde tabuet omkring ensomhed. Interflora bakker op om projektet ved at donere et givent beløb pr. solgt buket til Røde Kors kamp mod ensomhed. Der er endda sat en minimumsbegrænsning på donationen, som lyder på 50.000 kr.

Emojien som et tiltrækkende salgstrick

Kampen mod ensomhed er uhyrlig vigtig, og både Røde Kors og Interflora fortjener ros og anerkendelse for at bruge eget brand til at skabe opmærksomhed om et tabubelagt emne. Dog skal der ingen tvivl herske om, at emoji-finten naturligvis var sat i værks for at tiltrække mediernes opmærksomhed. Når først de store folkekære platforme deler budskabet, så lander markedsføringen lige præcis dér, hvor det er ønsket – i dine og mine hænder. Det taler til vores empati, for ingen bør være ensomme.

Mere skal der ikke til, før de to virksomheder har vundet sig en ny kunde, der betaler i kroner og ører for at gøre op med sin egen samvittighed. Det betyder dog ikke, at der er noget som helst forkert i virksomhedernes markedsføringsmetoder. Dog er det blot et tegn på, at det er tid til, at vi alle anerkender brugen af emojis for det følelsesmæssige og kommunikative værktøj, som det nu engang er.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.