International dag for det engelske sprog

Oprettet 23-04-2016 af Jonas J. Larsen

Hvad kommer dagen af?

Som tidligere nævnt er engelsk et verdensomspændende sprog. Ikke nok med at sproget tales af cirka 2 milliarder mennesker, så er sproget, sammen med fransk, et af de to talte sprog i FN sekretariatet. Engelsk har gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling taget i betragtning, at sproget for blot 1500 år siden blev talt af kun 3 stammer. Det er dog ikke den eneste grund til, at vi har en mærkedag for det engelske sprog – der ligger en dybere mening bag dagen.

D. 23. april var dagen, hvor William Shakespeare blev født. Shakespeare er en af historiens største forfattere. Han var især kendt for at skrive manuskripter til skuespil. Shakespeare er bl.a. manden bag verdenskendte stykker som Romeo & Julie, Hamlet og Macbeth.


Hvorfor lige William Shakespeare?

Du spørger måske dig selv, hvorfor det lige præcis er Shakespeare, som sættes i sammenhæng med den internationale dag for det engelske sprog. Det er der en god forklaring på. Shakespeare var nemlig ikke kun skuespilforfatter, han var ligeledes med til at opfinde en betydelig del af de engelske ord, som vi kender i dag.

De af os, som bruger engelsk i dagligdagen, hylder faktisk Shakespeare i hverdagen. Dette skyldes, at vi er med til at bevare ét af hans største livsværker. Her er et lille udpluk af ord som Shakespeare har sammensat i sin tid:

Champion, bump, accused, secure, label, majestic, worthless, unreal, dawn, lower, elbow

Formålet med dagen

FN fastlagde i sin tid denne mærkedag for at gøre folk opmærksomme på det engelske sprogs oprindelse. Dette gøres ved at sætte fokus på historien bag, samt ved at lægge vægt på de bedrifter, som gennem tiden kan sættes i forbindelse med det engelske sprog.

Det er dog ikke en officiel helligdag, hvilket gør, at folk har en tendens til at forglemme denne mærkedag.

Hvordan fejrer man dagen?

I Danmark er der ikke nogle officielle begivenheder, som arrangeres til ære for den internationale dag for det engelske sprog. Det udelukker dog ikke, at arrangementerne ikke finder sted. Et godt sted, hvor man kan opsøge disse begivenheder, er i de lyriske kredse.

De kredse, som har taget mærkedagen til sig, fejrer den typisk i form af forelæsninger om den engelske kultur og historien dertil. Du vil også kunne opleve quizzer vedrørende det engelske sprog, poesioplæsning og i det hele taget lyrik i de fleste afskygninger.

I år er dagen ekstra særlig, da det er Shakespeares 400 års jubilæum. Dette medfører, at chancerne, for at finde spændende arrangementer, er særligt gunstige i år. Er man villig til at gøre en indsats, er mulighederne gode for at være med til at fejre den internationale dag for det engelske sprog.

D. 23. april er ligeledes den internationale dag for bøger og copyright. Klik her for at læse mere.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.