International dag for poesi

Oprettet 21-03-2016 af Jonas J. Larsen

Derfor har vi Den Internationale Poesidag

Poesi har i flere århundreder været en metode, hvorpå mennesker har kunne udtrykke sig, og hvor budskaber kommunikeres på tværs af kulturer. Poesien illustrerer, at selvom vi som mennesker kan være meget forskellige, kan vi samtidig være meget ens. Måske deler vi de samme interesser, har fælles venner eller nogle af de samme mål her i livet. Poesien har altså fungeret som et samlingspunkt gennem tiden.

UNESCO besluttede tilbage i 1999, at den 21. marts skulle være datoen, som dedikeres til poesi. Denne type lyrik har været i stand til at frembringe menneskets kreativitet, hvilket også er en god grund til, at vi bør værne om dagen.

UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) er FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur. Organisationen blev oprettet for at fremme samarbejdet mellem nationerne inden for de nævnte emner.
Kulturelt set støtter UNESCO hovedsageligt kunstneriske virksomheder/organisationer og kæmper for bevarelsen af verdens kulturarv.

Der er flere årsager til at fejre Den Internationale Poesidag

En af hovedårsagerne til afholdelsen af den Internationale Poesidag er at bakke op om den sproglige mangfoldighed, poesien frembringer. Sprog, som er i fare for at uddø, får mulighed for at blive hørt i samfundet gennem lyrik.

Ydermere er dagen til for at promovere publicering og videreføring af poesi, hvilket har til formål at virke som en reminder, så vi ikke glemmer poesien, men derimod værdsætter den. De fleste mennesker mærker ikke, at det er International Poesidag, men et sted, hvor det især kan mærkes, er i klasselokalerne. Mange skolelærere gør nemlig en indsats for at få indsluset denne mærkedag i elevernes sind. Dette er en god mulighed for at få inddraget poesi i undervisningen ved at dedikere hele dagen til emnet. Derudover er der flere boghandlere, cafeer og universiteter som gør en indsats for at honorere dagen, i form af digtoplæsninger fra poeter som gerne vil promovere deres værker.

Det forholder sig faktisk sådan, at det ikke er alle nationaliteter, som fejrer Den Internationale Poesidag den 21. marts. Oprindeligt lå mærkedagen nemlig den 15. oktober, samme dato som Virgil, en af Roms største poeter, har fødselsdag. Denne dato holder endnu ved i flere lande, for eksempel i Storbritannien hvor den 15. oktober er den gældende dato.

Hjælp os med at sprede budskabet ved Den Internationale Poesidag, dermed kan poesien fortsat blive hyldet, for det den har givet menneskeheden gennem historien.

Bestil tilbud på oversættelse nu 👉

Tilfredshedsgaranti

Vores tilfredshedsgaranti er din garanti for sublim kvalitet og service.

Gennemsigtige priser

Oversættelsesbureau med fast, lav ordpris.

Hasteoversættelse

Skal det gå lynhurtigt, tilbyder vi hastelevering.